Hjemmeside     Kennel Nalani          

Å bade Fivel – del 2

19. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Stell/pleie | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Jeg har alt skrevet et innlegg om bading av Fivel, og nå har jeg tenkt å skrive enda ett. Litt mer har jeg lært siden sist, litt mer utstyr er på plass siden sist og litt andre produkter er på plass. Jeg har fortsatt mye og lære, og derfor er det greit å ha en god oppdretter i ryggen en kan spørre når det trengs og som hjelper en på vei. Og så hjelper det på at jeg synes det er gøy, selv om det er litt ugg-følelse innimellom 😉

Har badet han noen ganger mellom forrige blogginnlegg om bading og dette innlegget, blant annet til showbading som gikk ganske så bra synes jeg selv. Denne gangen blir han badet kun fordi han trengte det da pelsen var fettete og livløs. Gjorde det veldig lett og ikke så avansert som ved showbading. Sist jeg blogget om det brukte jeg kun Chris Christensen-produkter, sist gang jeg badet han var i forbindelse med utstillingen og da brukte jeg både Chris Christensen og Espree. Denne gangen benyttet jeg anledningen til å kun bruke Espree.

Siden sist har jeg også kjøpt meg stellebord (gjør jobben så mye enklere, men den sto igjen hjemme så jeg improviserte ved å bruke et campingbord 🙂


Fivel lykkelig uviten, hehe 😛


Sånn ser det ut før jeg starter og dette er det jeg brukte når jeg badet han.


Har antiskli-matte i badekaret for bedre komfort 🙂

Bruker litermål for å blande ut produktene og for å hele over Fivel. Tips tatt fra oppdretter.

Resten av prosedyren kan du lese her: (mer…)

Labradorstell

7. mars 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hund | Stell/pleie - (0 Kommentarer)

En labrador trenger ikke så mye pelsstell akkurat. Litt børstning nå og da kanskje, og gjerne litt oftere i røytetiden. Gjerne et bad i røytetiden også for å få av mest mulig pels, ellers kun ved behov. Jeg trenger å gjøre svært lite med Kira. Det er ikke ofte på 5,5 år hun har blitt badet, da har det vært fordi hun har rullet seg i noe dritt eller fordi jeg plutselig fikk akutt lyst. Kloklipp er en selvfølge at må gjøres, her også ved ved behov. Jeg må klippe de oftere på vinteren enn sommeren da de på sommeren slites naturlig. Jeg synes labrador er en lettstelt rase.

Men det som lett lar seg glemme, er potehårene. De må faktisk trimmes innimellom og det er jeg ikke alltid så god på å huske. Det er faktisk en del pels også.

Å bade Fivel

3. mars 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Stell/pleie - (0 Kommentarer)

Heldig, heldige Fivel er så fornøyd med å ha meg til eier ettersom jeg ofte driver å bader han for treninga si skyld. Jeg er sikker på at det han skriker hver gang han skal bades er: «Å nei, ikke igjen. Hvorfor alltid meg, og aldri Polly. Urettferdig! Polly, hjelp meg. Hjeeeelp meg», og det skriker han så og si fra start til slutt! Jepp, for jeg driver innimellom og bader Fivel fordi han og spesielt jeg trenger å trene på det. Jeg er helt ny på bading av dyr og alt det som hører til, spesielt til utstilling. Så jeg driver og finner ut hvilke shampoer og produkter som er best til hver enkelt, hvordan påføre dette sånn at det blir best mulig, hvordan det skal skylles og ikke minst hvordan det skal tørkes. De som sier at det å bade et dyr er enkelt kan godt få lære meg

Vel, jeg har i alle fall gått til innkjøp av flere typer Chris Christensen starter kits, håndduker og en blåser. Så skal i alle fall utstyret være på plass, ja bortsett fra et trimmebord da Før dette når jeg av og til måtte bade hundene brukte jeg bare vanlig grønnsåpe og tørket de så godt jeg kunne med håndduk før de måtte lufttørke på stua. Hvorfor jeg bare ikke fortsetter med det? Jo, sånn bortsett fra at jeg ikke har skills’en på plass, så har interessen for pelsstell økt og jeg mener at det er forskjell på grønnsåpevask med lufttørking og kvalitetsshampoprodukter med blåser.

Så nå tenkte jeg at jeg skulle vise litt hvordan jeg bader Fivel, og kom gjerne med tips og råd til hvordan jeg skal gjøre det. Spesielt hvordan jeg skal bruke blåseren på rett måte. Er det noe jeg gjør rett, feil, mer komplisert enn nødvendig, osv. må gjerne si ifra 🙂

Det første jeg gjør er å gjør klart badet; rydder vekk det som må ryddes vekk, setter frem de produktene jeg skal bruke, stiller dusjen på den temperaturen jeg vil ha (som gjerne er litt varmere enn lunket. Er det rett?) og tar frem håndduker.

Deretter tar jeg en stk naiv katt som blir veldig fort en lite samarbeidsvillig katt når det går opp for han hvilke planer jeg har. Jeg tar en fin mengde Groomer’s Goop og masserer det inn i halen hans som er tørr der det er blitt halefett nettopp for å bli kvitt halefettet. Det skal virke i ca fem minutt.

Når det er gått ca fem minutter skyller jeg halen hans godt så alt av produktet er skylt ut. Deretter må jeg bløte hele Fivel før jeg tilfører shampoen jeg skal bruke.

Shampoen jeg bruker denne gangen er Chris Christensen Specktrum Ten Shampoo som er til silkemyk pels, slik en ragdoll skal ha.
Hittil har jeg bare påført shampoen èn gang og uten å vanne den ut, men det står at den kan brukes i to omganger og at den kan vannes ut. Hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort er kun fordi det var enklest.

Etter å massert inn shampoen godt overalt bortsett fra i ansiktet er det på tide å skylle ut shampoen, og jeg føler jeg skyller så godt jeg bare kan. For er det en ting jeg har lært meg så er å skyll godt og enda litt til og enda litt til.


Med shampo i pelsen.


Nettopp skylt ut shampoen.

Etter all den skyllinga er det på tide å ha i Chris Christensen Thick n Thicker som jeg tror er en slags hårkur og som skal gi mer volum i pelsen. I følge bruksanvisninga er det tuppene som er viktigst, så da prøver jeg å gjøre nettopp det, å massere kuren inn i tuppene. Denne kuren skal virke i 2-3 minutter. Lange minutter synes både jeg og Fivel. Så du kan tenke deg hvor kjedelig vi syntes det var å bruke fargeshampoene som skal virke i 10 minutter


Med kuren i pelsen.


Vi venter på at tida skal gå slik at vi får skylt ut kuren. Her ser dere hvor jeg våt jeg blir under badinga. Jeg bader dyrene med klær på og velger samtidig å sitte komfortabelt under badinga og da blir det også slik at jeg ender med å sitte på gulvet hvor det er vått.


Kuren et skylt ut.

Da det har gått ca to-tre minutter skyller vi godt ut hårkuren og gjør oss klar for å ha i balsamen. Balsamen som blir brukt er Chris Christensen Spectrum Ten Conditioner som hører til shampoen vi brukte og er også derfor laget for silkemyk pels, slik ragdollen har. Etter å ha påført balsamen overalt, bortsett i ansiktet, er det på tide å skylle. Siden dette er siste gang med skylling, skyller jeg ekstra, ekstra godt.


Med balsam i.

Etter å ha skylt og skylt og skylt og skylt enda en gang er vi ferdig med selve badinga, nå gjenstår tørkinga og børstinga. Da tar jeg en håndduk først og klemmer ut mye av vannet i pelsen før jeg tar en ny håndduk som jeg pakker Fivel inn i og går på stua, som er oppvarmet slik at en våt pus ikke skal fryse, for å starte tørkinga med den nye blåseren min.


Noe av håret som lå igjen etter badinga.

Dette var første gang vi brukte den nye blåseren og den blåste godt og lagde myyye bråk, så det var litt kamp med Fivel for å få han til å sitte i ro. Men jeg brukte mindre tid på å tørke Fivel med blåseren og jeg fikk han tørrere enn med føneren. Så jeg er fornøyd med den så langt, trenger som sagt bare å lære meg å bruke den riktig. Men det er et par plasser jeg sliter med å få han helt tørr før han går helt lei og som jeg ikke er så trygg å bruke blåseren på mtp om jeg kan skade han på et eller annet vis, og det er området rundt tissen og ballene. Så hvis noen vet noe om det, rop ut!

Mens vi holder på å tørke bruker jeg også å børste han. Det gjør jeg for at det ikke skal floke seg, få av overflødig pels, unngå bølger/krøller i pelsen og for å hjelpe til slik at pelsen tørker fortere.


Kilde: www.stargate.nu

Når vi er helt tørre og ferdige med blåsinga sprayer jeg på Chris Christensen Ice On Ice, den kan påføres i både våt og tørr pels. Sprayen er en finishing-spray som skal hjelpe å beskytte pelsen. Beskytter blant annet mot sola.


Her ser du Fivel etter badinga og blåsinga. Han lukter på noe av den pelsen vi fikk av under tørkinga.

Jeg tror ikke Fivel er så veldig fornøyd med jobben jeg gjør, for når jeg er ferdig skal han alltid rette opp, hehe Wink