Hjemmeside     Kennel Nalani          

Kattens dag

1. desember 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Jeg har aldri hørt om det før, men så har jeg heller ikke vært så oppdatert katteting. Jeg vet altså ingenting om det annet at jeg hørte om det for første gang i dag ved at TAM Lade var med å arrangerte Kattens Dag ved å ha en liten utstilling av ulike katteraser og noen få tilbud på kattesand og kattefôr. Jeg var der med oppdretteren til Fivel som viste frem to av sine vakre ragdolls fra sitt eget oppdrett. De sjarmerte meg nok en gang og de sjarmerte alle som kom å så på de så det ut som 🙂 I tillegg til de to, var det også raser som persere, maine coons, orientalske katteraser, spynx og tyrkisk angora. Det så ut som Trønderkatten var med på å arrangere det også ettersom det hang et banner med logoen deres på over der kattene sto utstilt.

Litt skuffa over arrangementet og det at de ikke gjorde noe ut av det. Det sto liksom bare noen bur der med katter i som som folk kunne komme å se på og det var heller ikke de store tilbudene de hadde plakater av overalt. Mulig at det er såpass nytt dette med Kattens Dag at det kanskje blir bedre og mer rutinert de neste årene.


N*Dixie Dolls Dazzling Sparrow og N*Dixie Dolls Kitty Purry fra Dixie Dolls Ragdolls.


Fikk forøvrig med to prøveposer på Brit Care, en til Fivel og en til Polly.

Måtte også sjekke opp litt dette med Kattens Dag og hva det egentlig er for noe. Ser ut som det er noe nytt i Norge, men at det er vanlig å arrangere dette i noen andre land, Sverige blant annet. Det skal ikke forveksles med Hundens Dag eller Dyrenes Dag som visstnok arrangeres henholdvis på våren og høsten. Kattens Dag arrangeres den første helga i advent.

Kopiert informasjon om Kattens Dag fra denne Facebook-siden:
«Formålet med Kattens Dag er å heve kattens status i samfunnet.

Vi vil hjelpe til med å gi katten den status den fortjener som selskaps- og nyttedyr det faktisk er.
Et viktig aspekt i dette arbeidet er å informere om viktigheten av ID-merking, kastrering, regelmessig vaksinering og fórets betydning for kattens helse. Å öke menneskets forståelse for kattens sosiale behov og stimulering er en annen del av arbeidet.

Om du er katteelsker, interessert i katteoppdrett, eller generellt vitebegjärlig så er Kattens Dag et sted å begynne.»

Og dette er jo et kjempefint tiltak det, hvis det blir gjort ordentlig. Dessverre så jeg ingenting til dette i dag og jeg ble ikke opplyst på noen måte. Veldig synd da det trengs, men jeg velger å tro at det er fordi dette er noe nytt i Norge, i alle fall nytt i Trondheim. De som arrangerte dette på TAM Lade skal ha for at de prøvde og tok initiativ, i det minste 🙂

Dogs4All-gevinsten min

27. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hund | Katt | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Dette kom jeg hjem med fra Lillestrøm:

To vetbeds. Har ikke målt, men de er temmelige store i størrelsen. På bildene er de brettet i to. Betalte 275kr for begge to hos en engelsk fyr på stand. Kjøpte to brune fra han samme fyren i fjor også. Disse er veldig kjekke å ha. Enkle vaske og tørker kjapt. Jeg har noen med antiskli under, og noen uten. Foretrekker helst de med antiskli under. Begge kan vaskes i maskina på 60grader.

Kjøpte denne reiseblåseren hos samme stand jeg kjøpte trimmebordet mitt på NKK Trondheim i sommer. Blåseren er liten og lett i vekt. Kan justere luftstyrke og varme på den. Jeg betalte 590kr hos Zoo-Giganten, men ser akkurat ut som den reiseblåseren de selger på Hund-1 til 890kr, bare uten den logoen på. Har ikke testa den ut på noen dyr enda, men virker til å være like god som den andre blåseren jeg har.


Kilde: Zoo-Giganten Facebook

Masse gratis oppi den her baggen ja 😀

Som medlem av oppdretteravtalen til Eukanuba fikk jeg julegave hos de. Fikk en romslig bag, skritt-teller og håndduk.

Fikk noen prøveposer på godbiter, kresenfôr for småhunder og på sånn tannhelsetørrfôrkuler og en liten boks med våtfôr til småhunder fra Royal Canin, samt kalenderbøker, refleksbånd, is-skrape, bøff og penn. Elsker de godbitene (ikke til meg selv altså :P), skulle bare ønske de var billigere.


Dette er fra kalenderboka til Royal Canin. Skjønner kanskje hva de prøver å si her, men er ikke enig i det slik det står skrevet nå.

Fikk med prøveposer på fôr fra Appetitt etter å ha vært på helsesjekk til Trude Mostue som fremmer dette fôret. Mine hunder fungerer ikke så bra på dette, me greit å bruke til godbiter.

Fikk med en prøvepose fra Pro Plan for hunder av small og mini størrelse. Visste ikke at de hadde dette jeg, men mulig han mannen sa det også var nytt? Det skal Nika i alle fall få prøve ut.

Fikk også med fôrprøver fra Sportsman Pride. Har ikke noe erfaring med det. Fikk med brosjyrer, men jeg vet ikke hva jeg fikk av fôrprøver da det ikke sto noe på selve posene. Blir brukt som godtbiter dette ôg.

Tyggepinner fra Friskies som skal være gode for tennene. Hundene mine koser seg med slike de, så kjekt å få. Vet ikke om de fungerer slik det skal eller ikke. Mine får det lell som snacks nå og da.

Dette fôret var jeg mest nysgjerrig på og er veldig oppriktig interessert i å prøve. Skal jeg jeg prøve et nytt fôr til hundene nå, blir det dette hvis det viser seg at de liker det. Bare synd det må kjøpes over nettet da det ikke er noen forhandlere av fôret her i Trondheim. Men Orijen har både storbrukeavtale og oppdretteravtale. Orijen skal være veldig bra med tanke på det høye kjøttinnholdet. Har hørt mye bra om det, men det er ikke akkurat billig.

Dette er sammenleggbar vannflaske og vannskål og to fôrskjeer (i mangel av bedre og riktig ord?). Fikk det fra ei engelskspråkelig dame som også solgte fôr. Men vi fikk ingen fôrprøve, og det var et nytt og ukjent fôr. De hadde visst heller ingen forhandlere i Norge til fôret, så spørs om det var det de letet etter. Fikk med brosjyre på fôret, men ettersom vi ikke fikk med fôrprøve, var ikke brosjyren interessant heller, dessverre. Kjekt å få disse tingene da, kommer godt med 🙂

Dette fikk jeg av Oslo Hundeskole etter å ha vært så frekk og spørre om å få. Det skal sies at jeg viste interessere for kursene deres og instruktørutdannelsen deres. Men nå er ikke jeg interessert i å bli instruktør, og de hadde dessverre ingen kurs i Trondheim da de ikke hadde instruktører der. Men de var snille som gav meg denne fôrboksen hvor det også lå fôr fra Royal Canin og flåtthalsbånd oppi.

Dette var kjekt å få. Det er tabletter eller pellets som skal være bra mot ledd, gjerne forebyggende. De små tablettene er for katter og de store for hunder. På pakken står det hvordan det skal doseres. Det finnes, som sagt, også i pelles og er da for storforbrukere. Jeg fikk med nok til å prøve både til kattene, Nika, Kira og Olga. Selges på dyreklinikker og om jeg ikke husker feil så kunne man da få sånn rabattkort.

På katteutstillinga fikk jeg med fôrprøver Royal Canin til kattene. Fikk noen tips der som jeg skal prøve ut med tanke på de problemene jeg har med å fôre Polly og Fivel etter deres forskjellige behov.

Nomi og jeg er slitne etter å ha gått gjennom alt vi fikk med oss hjem 🙂

Å bade Fivel – del 2

19. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Stell/pleie | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Jeg har alt skrevet et innlegg om bading av Fivel, og nå har jeg tenkt å skrive enda ett. Litt mer har jeg lært siden sist, litt mer utstyr er på plass siden sist og litt andre produkter er på plass. Jeg har fortsatt mye og lære, og derfor er det greit å ha en god oppdretter i ryggen en kan spørre når det trengs og som hjelper en på vei. Og så hjelper det på at jeg synes det er gøy, selv om det er litt ugg-følelse innimellom 😉

Har badet han noen ganger mellom forrige blogginnlegg om bading og dette innlegget, blant annet til showbading som gikk ganske så bra synes jeg selv. Denne gangen blir han badet kun fordi han trengte det da pelsen var fettete og livløs. Gjorde det veldig lett og ikke så avansert som ved showbading. Sist jeg blogget om det brukte jeg kun Chris Christensen-produkter, sist gang jeg badet han var i forbindelse med utstillingen og da brukte jeg både Chris Christensen og Espree. Denne gangen benyttet jeg anledningen til å kun bruke Espree.

Siden sist har jeg også kjøpt meg stellebord (gjør jobben så mye enklere, men den sto igjen hjemme så jeg improviserte ved å bruke et campingbord 🙂


Fivel lykkelig uviten, hehe 😛


Sånn ser det ut før jeg starter og dette er det jeg brukte når jeg badet han.


Har antiskli-matte i badekaret for bedre komfort 🙂

Bruker litermål for å blande ut produktene og for å hele over Fivel. Tips tatt fra oppdretter.

Resten av prosedyren kan du lese her: (mer…)

Farsdag

12. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hund | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Etter utstillinga på Orkanger på søndag dro jeg og Nomi rett hjem på Flatåsen for en liten feiring av farsdagen. Jeg hadde gledet meg leeenge til å gi gaven jeg hadde kjøpt, og håpet jo selvsagt på at den skulle falle i smak til mottakeren også. Så det første jeg gjorde når jeg kom dit var jo å gi gaven – eller det var Nomi som gav den da. Og jeg fikk inntrykk av at pappa likte gaven, håper i alle fall at han gjorde det og ikke bare følte han måtte det fordi jeg gledet meg sånn til å gi den, hehe 😛


Bildet hentet fra annonsen til selger. Kjøpt privat.

Mamma hadde også laget sodd til hele familien (og jeg fikk med litt av restene hjem – nam!), baket brownies (som jeg også fikk med hjem) og vi fikk jordbær med melk og sukker (dette ble spist opp). Innimellom familiekosen og farsdagsfeiringen, måtte jeg hjelpe en nabo med litt datatrøbbel og mobiloppgradering. Derfor ble det mye senere enn planlagt og jeg kom hjem altfor sent med tanke på de som var hjemme alene. Kira, stakkar, hadde bæsjet inne. Skikkelig diarè midt på teppet mitt. Og det er noe hun aldri gjør, så det var tydeligvis krise. Da fikk jeg litt vondt inni meg og måtte kose ekstra med henne.

Nomi var sliten og la seg til å sove i senga mi mens jeg vasket teppe og luftet resten av flokken.


Her har jeg tørket opp alt så godt jeg kunne, vasket med eddikk og tømt potetmel over for å trekke opp det våte og forhindre flekker. Så får vi se om jeg gjorde det riktig så det funker slik det skal 🙂

To katter med ulike behov

3. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Livet med katter er herlig, livet med flere katter er fantastisk. Men det er jo ikke problemfritt fordetom. Jeg har en kastrert hunkatt som er delvis utekatt, men holder seg mest inne. Hun begynner å bli litt tjukk kan vi si. Og så har jeg en fertil hankatt som er bare innekatt og som burde legge litt på seg. Så da har jeg en katt som burde fått mindre mat og et annet fôr enn de går på nå og en katt som burde har mer mat med våtfôr i tillegg og som absolutt burde gå på det fôret vi bruker nå.

Begge er sånne som småspiser gjennom hele dagen, selv om den ene gjør det tydeligvis mer enn den andre. En løsning hadde vært å fôre de til faste tider slik jeg gjør med hundene. Det kunne ha funket på Polly, men ikke på Fivel. Jeg har ingen mulighet til å fôre de på ulike rom for en sånn leilighet har jeg ikke. En annen løsning kunne vært å fôre de på ulike fôr, men det funker heller ikke. Det har vi prøvd, Polly spiste ikke sitt fôr i det hele tatt og tok kun Fivel sitt fôr. Fivel rørte forsåvidt ikke fôret til Polly heller, som da var et kastratfôr.

Det jeg prøver å gjøre nå, er å dytte inn så mye fôr som mulig i Fivel når Polly er ute og ellers begrense mengden fôr som står fremme slik at Polly ikke spiser det. Men så er vi inn i en årstid hvor Polly er minimalt ute, så det blir jo bare av og til jeg får til dette.

Akkurat nå er jeg rådvill, så om noen har tips og råd blir jeg veldig glad. Når det er sagt, så er det ikke sånn at Polly er farlig overvektig eller Fivel er farlig undervektig. Men hadde vært kjekt å hatt en løsning lell, og spesielt for å unngå at spesielt Polly blir sånn typisk feit, kastrert huskatt.

Nå får de Royal Canin Hair & Skin som er et veldig feit fôr, men som funker ypperlig på pelsen og røyting slik det sies at den skal. De fungerer også bra på fôret og Royal Canin generelt, sånn bortsett fra den problemstillinga jeg har skrevet om. Lightfôret og kastratfôret har tydeligvis mindre smak/lukt og frister dermed mindre i forhold til de andre typene.


Fine Polly 🙂


Kanskje ikke det mest flatterende bilde av han, men jeg synes allikevel han var så søt her, hehe 😛

Buret til Olga

3. november 2012 | Postet av Stine in Bilde | Minigris | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

I buret til Olga er det en skumgummimadrass så hun kan ligge godt og mykt. Til madrassen bruker jeg bare gamle sengetrekk ettersom det er forbruksvare. Griser liker nemlig å dandere til liggeplassen sin og bruker da tennene for å få det til det. Da sier det seg selv at det blir huller i det og ødelagt. Så bruker jeg å ha sånn vetbed på madrassen igjen så det skal bli godt og varmt og ligge der, for det liker både Olga, hundene og kattene. I tillegg har jeg gitt bort det ene pleddet mitt, så det ligger også inni buret. Griser liker nemlig å gjemme seg inn i eller under noe og da gjerne et pledd. Da slipper jeg også at hun skal rive og slite for mye i madrasstrekket, for da gjør hun det på pleddet istedet.

Men så er det av og til noen som går inn i det buret og tisser. Fivel kunne finne på å gjøre det når han markerte inne og Nika kan finne på å gjøre det fra tid til annen sånn hele tiden. Da spesielt når hun har løpetid. En ting er å ta både pledd, vetbed og madrasstrekk og vaske det, men det er så himla styr og måtte vaske den skumgummimadrassen. Så da spurte jeg mamma om hun ikke kunne kjøpe inn billig voksduk sånn at jeg kunne kle inn madrassen med voksduk i håp om at jeg da evetuelt bare trenger å vaske av voksduken og at voksduken forhindrer at det trekker noe igjennom til madrassen. Så prøver vi det og håper at det fungerer 🙂

Det skal dog sies at Fivel ser ut til å ha sluttet å markere og Nika er blitt mye flinkere til å ikke tisse inne på genere lbasis, det var hun mye fælere til å gjøre før. Men i forbindelse med løpetid tar det problemet seg opp, og da er det buret til Olga som får gjennomgå.

Fikk ikke tatt bildet av skumgummimadrassen, men den kjøpte jeg på Jysk en gang i tiden på barneavdelinga og klippet den til så den passet til buret. Her ser dere min hjemmesnekra løsning og hvordan Olga har det i buret sitt:


Ser ut som en pakke, jo!


Brukte stift for å prøve å holde den sammen.


Stiftemaskina jeg brukte. Ja, så vi får se hvor lenge stiftene holder seg på plass…


Ser jo ikke så verst ut.


Her med et avdanket sengetrekk som har litt småhull her og der etter at Olga har holdt på.


Sånn har Olga det inn i buret sitt. Ser riktig så lunt og koselig ut synes jeg, og Olga ser ut til å trives også. Hundene og kattene kan også finne på legge seg der hvis det er ledig 🙂

Catit Senses fôrlabyrint

2. oktober 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Jeg har kjøpt en sånn CatIt Sense fôrlabyrint etter å ha sett den hjemme hos oppdretteren til Fivel noen ganger. Var gøy å se hvordan kattene måtte jobbe litt for maten og hvordan de måtte bruke seg selv mer og tenkte det var kjekt å ha til Polly og Fivel.

på mandagen var den i hus og jeg satt den frem med en gang. Kattene skjønte jo selvsagt ikke i det hele tatt hva de skulle gjøre. Kvelden kom, de ble sultne og mjauet for å si ifra om nettopp det og at jeg måtte fylle på matskåla deres. Litt slem var jeg, for den eneste maten de fikk var det som lå i matlabyrinten. Tida gikk, de hadde ikke spist og jeg lurte på om jeg kanskje skulle gi de litt mat i skåla. Spesielt når Polly var så desperat at hun stjal godbitene jeg skulle gi til Nomi under en treningsøkt. Men så, etter at det hadde gått ca et døgn hørte jeg Polly styre med den labyrinten og jammen meg hadde hun ikke forstått konseptet. Alikevel tror jeg hun syntes det var noe unødvendig å bli fôret slik for hun ikke spiste ikke så mye som hun pleier (og bra var det ). Fivel hadde jeg enda ikke sett prøve seg på labyrinten, så han fikk litt mat i skåla si så han ikke skulle «sulte ihjel».

Nå vet jeg ikke hva de gjør når jeg ikke er tilstede, men de får pent nødt til å lære seg å bruke den for det er der maten kommer til å komme fra fremover. Det blir spennende å se da, hvor smarte katter jeg har


Bildet hentet fra stargate.nu

Nytt klorestativ

29. september 2012 | Postet av Stine in Bilde | Katt | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)

Jeg har vært vill og gal og kjøpt et nytt klorestativ til kattene. Et større og bedre ett med mye plass og masse kloremuligheter. De er heldigvis flink til å bruke klorestativet sitt disse kattene, både til å klore på og sove på, så de fortjente det. Det skal sies at jeg allikevel var litt spent på om de ville bruke det, for det kostet endel penger, men de bruker det og det ser ut til å like det. Ønsket er jo et stor, flott, fancy stativ som går fra gulv til tak med masse klartemulighetet og soveplasser, så dette ble det nærmeste jeg kom med tanke på utgift og plassmulighet. Kattene er fornøyd og jeg er fornøyd 🙂 Stativet heter Trixie Palencia og er kjøpt på stargate.nu.


Her er stativet nettopp skrudd sammen og Fivel sjekker det ut.


Se så fint da

Hula er populær hos de begge, men Polly leker også en del med ballen som henger i strikk øverst der. Ellers driver de å hopper litt frem og tilbake og tester ut stativet litt.

Det koster å ha dyr…

15. november 2011 | Postet av Stine in Bilde | Utstyr/fôr - (0 Kommentarer)