Hjemmeside     Kennel Nalani          

Rent og pent soverom

9. januar 2013 | Postet av Stine in Bilde | Hus og hjem | Hverdag | Minigris - (0 Kommentarer)

I forigårs vasket jeg soveromsdelen min godt og grundig, samt skiftet på senga. Til jul fikk jeg en ny, ordentlig og god dunpute i gave fra mamma, og den puta ble først tatt i bruk nå som jeg har et rent og pent soverom. Noe av det beste som fins er å legge seg i en nyskiftet seng i et rent soverom Smile


Olga ble også veldig fornøyd ser det ut som

Julepynt

5. desember 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hus og hjem | Merkedag/høytid - (0 Kommentarer)

Jeg har en mamma som er dronning av julepynt, og i desember så dukker det opp røde gardinger, røde duker, røde lys og julenisser i alle størrelser og varianter (der er det aldri snakk om lilla og adventstid først :P). Det er veldig koselig, men selv er jeg litt mer nøytral. Litt pynter jeg jo selvsagt, men siden jeg bor slik jeg gjør blir det minimalt.


Gode, gamle nissebamsen min som jeg har hatt noen år. Den må bare få komme frem 🙂


Julestjerna (adventstjerne?) er et must. Den må frem uansett hvor lite jeg pynter til jul.

Mer julepynt kan sees her:

Når jeg går på jobb om dagene er det alltid to stykker som står i vinduet og ser på at jeg går, og jeg synes det er koselig å se på at de dukker opp foran gardinene. Først følger de meg nemlig til døra, og så løper de til vinduene på stua etterpå.


(Se bort fra de skitne vinduene )

Samtidig som jeg tok dette bildene av kattene måtte jeg også ta bilde av hagen min for å vise den frem. Etterhvert skal jorda byttes ut med singel, og da er hagen og gjerdet så og si ferdig. Mangler litt småplukk og et strøk til med rødmaling på utsida. Dette er det forresten min flinke pappa som har snekkra, både gjerdet og plattingen 🙂

Grunnen til at jeg skal ha singel er for bedre drenering og slippe møkkete poter og grisetryner som liker å dytte litt i jorda. De drar med seg så mye møkk inn når det kun er jord der og gress er det ikke vits i å ha da det blir tråkket ned og ødelagt med en gang. Lite fint blir det også ettersom både hundene og grisen gjør ifra seg der når de ute.

Canal Digital

30. november 2012 | Postet av Stine in Hus og hjem - (0 Kommentarer)

Jeg må begynne med å si at jeg har ikke så mye vondt og si om Canal Digital. Jeg er blant en av de som synes det er dumt å miste tv2-kanalene, men jeg gidder ikke å sutre og kjefte av den grunn eller si opp avtalen min eller ta helt av av den grunn. Men det er ikke alltid jeg er like fornøyd eller skjønner hva de holder på med. Spesielt i år har det vært mye tull fra deres side synes jeg.

For det første har jeg flere ganger måtte opprettet meg ny bruker på minside hos de fordi kundenummer mitt plutselig ikke har eksistert og slikt. Så solgte jeg den gamle dekoderen min til Tommy og Elisabeth og de ville etterhvert overføre kortet som fulgte med til sitt navn. Det var ikke bare-bare å få til. Får plutselig lå ikke det kortet på min bruker med på navnet til en dame ingen hadde hørt om før, enda jeg hadde betalt regninga på det kortet og alt. Så var det et sabla styr for å få rettet opp i det og finne ut hva som hadde skjedd der. Fortsatt vet ikke hva som har skjedd eller hvem den dama var, men kortet kom i mitt navn igjen. Da kunne vi endelig føre det over fra meg til Tommy og Elisabeth.

Tidlig i år betalte jeg jo kortavgiftene for 2012. I høst fikk plutselig en ny regning på kortavgifta for 2012 og det tok litt tid før det også ble ordnet opp i, til tross for at de hadde det inne at den allerede var betalt. Etter det har jeg også fått et par-tre småregninger som har vært feile.

Jeg har også slitt endel med internett- og tvsignalene i høst. Men så stabiliserte internettet seg, mens tvsignalene ble bare verre og verre. Det var klinumulig å se på tv og opptak for både lyden og bildet skurret sånn at man ikke kunne få med seg noe som helst. Så tok jeg kontakt med Canal Digital for å varsle at jeg jeg hadde problemer med skurrete tvsignaler. Fikk da til svar at de kunne se jeg hadde problemer med internettet og at de skulle fikse det.

Det gikk noen dager før en reperatør ringte meg og vi avtalte tid for når han kunne komme. Han kom et par dager senere for å se på internetten min og kunne da fastslå at det var noe tull inn i internettuttaket på veggen, men at han fikset det. Han sa også at han bestile opp et nytt, gratis modem til meg fordi det jeg hadde vært gammelt og utdatert og tålte kanskje ikke den oppgraderingene han hadde gjort i uttaket mitt. Da jeg spurte han om dette egentlig hadde noe med de dårlige tvsignalene mine, sa han helt klart nei og jeg sto igjen som et spørsmålstegn. Skjønte ikke hvorfor han kom for å fikse internettet når det var tvsignalene det var noe tull med.

Så jeg ventet for å se det an, og fant ut at jeg da i så fall måtte ta kontakt med Canal Digita på nytt. Tvsignalene fortsatte å skurre slik de pleide, men nå tullet også internettet med meg som aldri før og jeg kjente at jeg for en liten periode ble litt sur for at de begynte å fikse noe som tidligere funker som det skulle, men nå bare ble tull. Og at de ikke fikset det som faktisk var problemet.

Jeg vet ikke helt når det skjedde, men jeg har lagt merke til at tvsignalene har sluttet og tulle i det siste og jeg kan bare håpe det fortsetter sånn. Internetter har derimot tullet en del. Det tok også lengre tid enn nødvending å få det modemet. For jeg ble aldri opplyst om at det skulle komme på døren, for hadde jeg visst det kunne jeg ha planlagt å vært hjemme da uten problem. Men det fikk jeg først vite etter de hadde vært her med modemet ved at jeg fikk en mail fra Canal Digital om at pakken var på vei og at det lå ved et sporingsnummer. Det var da jeg sporet nummet at jeg så Bring hadde vært på døra mi dagen før. Så da måtte jeg istedet vente på hentelappe i posten og tid til å hente pakken på postkontoret.

I dag var jeg å hentet modemet da jeg måtte av to grunner. Den ene fordi internetten min ikke ville gi meg internett i tatt og den andre fordi den toukersfristen for å hente pakken gikk snart ut. Så da bytter jeg modem og jeg fikk fortsatt ikke internett. Etter å ha prøvd alle triksene i boka, la jeg igjen fra meg alt som hadde med pc og internett og gjøre og plutselig funket det igjen. Like fort som det sluttet å funke.

Så håper jeg bare at jeg får ha internett og tv som fungerer uten tull fremover 🙂

Det var litt av min erfaring med Canal Digital. Selv om det er litt styr og tull og rare ting fra deres side, er jeg tross alt fornøyd 🙂

Ny sofa, ny stue

14. oktober 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hus og hjem - (0 Kommentarer)

Et skikkelig impulskjøp ble gjort i dag. Jeg fant en sort skinnsofa med sjeselong til en rimelig penge på finn.no i dag og i løpet av tre timer hadde jeg kjøpt og fått ny sofa i hus og kastet den gamle ut.

Når jeg først flyttet inn hadde jeg en flaskegrønn Ekornes 4-setersofa og en grønn stoffstol som sto her fra før.

Jeg kvitta meg med den grønne stolen og hadde kun sofaen i en lengre periode. Men det ble mangel på sitteplasser til eventuelt besøkende og hovedsaklig så var det vel på grunn av dyrene jeg bestemte meg for å skaffe meg enda en sofa. Slik hadde både jeg og alle dyrene sofaplass og jeg fikk plass til eventuelt besøkende Jeg kjøpte derfor denne brune skinnsofaen til en billig penge på finn.no:

I et par år hadde jeg denne brune 2,5-seteren og grønne 4-seteren og jeg var storfornøyd med det. Manglet ikke sitteplass til mennesker eller liggeplass til dyrene.

Men så plutselig fikk jeg helt noia og følte det var for trangt og at det ble for mye sofa og jeg bare måtte gjøre noe. Nesten så jeg fikk litt klaustrofobi tror jeg, bare helt merkelig. Det endte med at jeg kvittet meg med begge de fantastiske, gode sofaene mine (noe som var veldig vemodig i det jeg kastet de på dynga) og skaffet meg en ny grålig 2-seter med tilhørende lenestol.


Nyinnsatt sofa, derfor alt rotet.

Følte en veldig befrielse over at stua ble mer romslig og åpnere og var fornøyd med resultatet. Både sofaen og stolen var gode å sitte i. At det ble mindre sitte- og liggeplass merket jeg godt til da hundene og grisen nærmest kranglet om den ledige plassen og jeg savnet å kunne dele plassen med alle sammen.

En drøm har lenge vært en sofa med sjeselong/divan, men det var klin umulig å finne en rimelig skinnsofa med riktig mål. Jeg bor knøttlite, ha bitteliten stue og må ha en sofa som har visse mål. Jeg måtte legge bort drømmen og tenke en gang i en større stue, da blir det en sånn sofa på meg.

I samme øyeblikk som jeg hadde lagt fra meg den drømmen, skulle jeg bare sjekke finn.no en siste gang. Og der var det plutselig en sofa som oppfylte kravene jeg måtte ha til en slik sofa jeg ønsket meg. Heiv meg rundt og kontaktet selger, fikk tak i min snille bror og hans samboer som var veldig behjelpelig med å frakte den sofaen hjem til meg, skru den sammen og frakte den gamle sofaen bort.

Så nå sitter jeg her i min nye sofa som ser ut til å være akkurat slik jeg ønsket meg. Hele stua ble forandret og det ble så mye finere og åpnere og mer helhet over det. Jeg sitter samlet med hele gjengen i sofaen uten at det er plassmangel og vi alle er fornøyde 😀


Kakebaking

13. oktober 2012 | Postet av Stine in Bilde | Hus og hjem | Hverdag - (0 Kommentarer)

Vel, det er helg og jeg har nylig fått lønn så jeg tenkte hvorfor ikke bake kake. Da snakker vi ikke kake fra bunnen av, men posekake. Jeg kan ikke bake, jeg kan ikke lage mat, jeg kan rett og slett ikke kjøkken.

Jeg har funnet en posebrownies jeg liker veldig godt, nemlig Regal sin. Den har jeg smakt kun èn gang før og den var kjempegod og da var det faktisk jeg som laget den!

Denne gangen har jeg grovt dokumentert prosessen:

Ja! Hva kan en si? Som dere ser på det siste bildet så ble det jo ikke så vellykket. Jeg må vel bare innse at jeg klarer ikke å lage posebrownies en gang. Den ene gangen var sikkert bare ren flaks

Denne gangen ble den brent uten å være helt ferdig. Det jeg klarte å tabbe meg ut på denne gangen var å ha på varmluft istedetfor over- og undervarme, selv om jeg visste det veeeldig godt. Kaka smakte brent og var ikke god, dermed ble det ingen kake på meg