Hjemmeside     Kennel Nalani          

Overnattingsgjester

30. januar 2011 | Postet av Stine in Bilde | Ferie/besøk/pass | Hund - (0 Kommentarer)

Denne uka har jeg vært syk og i elendig i form og ikke vært utenfor døra eller sett folk på flere dager, derfor var det en meget hyggelig overraskelse da Kjersti kontaktet meg på fredagskvelden og lurte på om jeg ville ha overnattingsgjester på lørdagen. Noe jeg selvsagt ville, og ønsket henne hjertelig velkommen 🙂

Så på lørdag ettermiddag trosset vi vær og vind for å handle inn mat og det vi trengte til kvelden. Senere på kvelden troppet hun opp med bag og hund, og vi gikk i gang med å starte en fin-fin lørdagskveld med taco og godteri. Lottotrekninga gikk vi glipp av og ingen gevinst ble det, men vi fikk med oss deler av Melodi Grand Prix og kunne konkludere med at nivået der ikke var noe særlig høyt. Resten av kvelden hørte vi på en type radiokanal mens vi pratet, la planer og oppdaterte oss på Internettet.

Olga måtte gjemmes bort da verken Kjersti eller Taika er så begeistret for henne, men Olga var kjempeflink og lå i ro hele tiden. Taika fant også sin plass etterhvert og viste til Kjersti at en sånn sofa ønsket hun seg også :p Den har nemlig store, gode puter å ligge oppå. Nomi prøvde iherdig å bli bestevenn med Taika, noe Taika ikke var så gira på, men Nomi fant heldigvis roen etterhvert hun også. Selv om hun måtte sjekke sånn innimellom om Taika hadde ombestemt seg. Det som var så godt å se var at Nomi faktisk hørte etter de få gangene Taika var flink nok til å si ifra med et boff. Flinke Taika og flinke Nomi 😀

Kjersti var hundehviskeren for kvelden og hadde hele tiden minst tre hunder oppi sammen med seg. Nomi syntes det var urettferdig og ville mye heller være en del av den gjengen enn min gjeng, så hun prøvde å hoppe oppi et par ganger, men det var rett og slett for trangt. Så hun godtok det til slutt at hun måtte sove i sofaen med meg og Polly de gangene hun fant det for godt å være sammen med oss.

Jeg fikk til og med høre at jeg gjorde en god jobb som vertinne. Jeg sjenket brus i glasset hennes og gav henne godteriet hun ville ha og fant til og med frem et «bord» til henne slik at hun slapp og strekke seg etter glasset sitt, for hun kunne jo ikke røre seg når Nika og de andre hundene lå så godt oppå og rundt henne Innocent

Men det var innmari koselig og håper selvsagt Kjersti sitter igjen med samme oppfatning, og jeg håper hun sov godt på sofaen min. Bare for å ha sagt det, så fikk hun altså velge mellom to sofaer, to senger, badet og gulvet Wink

Håper det kan gjentaes, og at vi får gjennomført alle planene våre Smile

Sutte-Nomi

26. januar 2011 | Postet av Stine in Atferd | Bilde | Hund - (0 Kommentarer)

Nomi er en sutter og har suttet på det meste av pledd, puter, dyner og bamser i heimen. Hun har også klart å sutta i stykker en tøysko/tøffel til mamma og et par hjørner på noen dyner. Hun har til og med fått sine egne suttekluter som hun av og til er å henter selv, men stort sett tar hun det som er tilgjengelig der og da. Hun er faktisk ganske søt når hun gjør det, men jeg vet ikke om det er bra for henne å få lov å gjøre det eller hvorfor hun gjør det og hva det kommer av. Noen som vet?

 

Hundepass

23. januar 2011 | Postet av Stine in Bilde | Ferie/besøk/pass | Hund | Katt | Minigris - (0 Kommentarer)

I helga fikk jeg besøk av Gaia, og som alltid både gledet og gruet jeg meg det. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med hunder og oppleve andre raser eller andre hunder av samme rase som jeg har, men jeg gruer meg også og er redd for at hunden skal være vanskelig å passe. Ikke at jeg tror at de hundene jeg skal passe er vanskelig for da hadde jeg aldri i verden sagt ja, men man vet jo aldri. Jeg kjenner jo hundene mine ut og inn og vet hvordan de er, men jeg vet ikke hvordan det er å plassere de bort til noen andre. Jeg kan jo bare si hvordan de er til vanlig og håper de oppfører seg sånn når jeg setter de bort også. Det beste hadde selvsagt vært om de hadde oppført seg bedre enn det de gjør til vanlig Men noe jeg tenker på også er hvordan hundene går overens i den settinga og hvordan passhunden går overens med Olga. For det trenger ikke alltid å gå så bra, og da er det stort sett Olga som er vanskelig.

Gaia er heldigvis en herlig hund og var veldig enkel å passe. Det var interessant å bli bedre kjent med en annen bulldog og se hvor lik Gaia og Nomi var, selv om Gaia var mye roligere. Dog gikk det ikke så bra med Olga da det viste seg at Olga hater Gaia og er tydeligvis mindre glad i bulldogger, så mamma og pappa var så greie at de tok Olga et par dager for meg. Og det er vel der hovedproblemet mitt ligger når det kommer til fremtidig hundepass, for jeg har veldig lyst å være behjelpelig og si ja, men jeg vet ikke om jeg kan passe andre hunder når jeg vet at Olga ikke vil gå overens med de what so ever. Kjedelig er det, men samtidig så kan jeg ikke be mamma og pappa passe Olga hver gang jeg skal passe en hund heller.

Til tross for litt Olga og Gaia-difficulties, så hadde vi en kjempehelg. På fredag sløvet vi bare hele dagen, mens på lørdagen tilbringte jeg og Gaia dagen på valpeshow på Ler der Marie stilte Tarik til BIR. Og på søndagen dro jeg med alle dyrene til Flatåsen hvor jeg hadde avtalt å møte bulldogvalpen Chata på tre måneder. Jeg dro med meg Nomi og Gaia i regnværet og hadde et aldri så lite bulldogtreff. Koselig var det og jeg fikk ikke mindre lyst på bulldogvalp da liksom Innocent

Ellers så fant Gaia og katten tonen og lekte sammen hele helga, noe som var både gøy å se på og irriterende da de løp rundt som noen tullinger, hehe..

Lite nytt egentlig

20. januar 2011 | Postet av Stine in Hverdag - (0 Kommentarer)

Det er ikke så mye som skjer her for tiden og derfor lite å skrive om. Jeg prøver bare å holde ut til våren kommer og dagene går stort sett bort på det samme vanlige hverdagslige. Hundene får lite trening da jeg ikke eier motivasjon og på grunn av kulden, glatta og mørketiden kommer vi oss heller ikke avgårde på hundetreff. Vi går heldigvis mot lysere og bedre tider der energien vil stige i takt med varmegradene og lyset.

Men vi har det bra alle sammen Smile

Runaway cat

18. januar 2011 | Postet av Stine in Katt - (0 Kommentarer)

I løpet av natten har Polly klart å stikke ut og Gudene vet hvor lenge hun har vært borte. Hun var i alle fall klissvåt når hun etterhvert fant veien hjem og kom inn. Jeg hadde vinduet oppe i natt for å lufte ut og selv om rullegardina var nede hadde hun altså klart å snike seg ut vinduet. Dette la jeg ikke merke til før på morningen i 10-tida da jeg våknet av at telefonen ringte. Ble litt stresset når jeg oppdaget at katta var søkk vekke og ikke visste jeg hvor lenge hun hadde vært borte, men var ingen annen råd enn å prøve å lokke på henne ute gjennom vinduet og sitte vente til jeg hørte mjauingen hennes utenfor. Ikke lenge etter dukket hun opp og var kald, våt og sulten. Nå har jeg kjøpt meg vindusholder slik at jeg kan ha vinduet oppe og ikke være redd for at katta skal kunne stikke av.


Bildet hentet fra jula.no

Tyven, tyven

18. januar 2011 | Postet av Stine in Bilde | Hund - (0 Kommentarer)

Kira er en hund som stjeler når hun er hjemme alene eller om natten når alle sover. Dette begynte hun med som valp og siden hun var en fare for seg selv måtte vi begynne å ha henne i bur. Burbruken avtog gradvis helt til vi sluttet med bur og vi så ikke noe mer til denne stjelingen heller. Det var helt til hun ble kastrert og mye av den valpeoppførselen hennes begynte igjen. Nå er ikke hun ikke til å stole på når hun er hjemme alene eller ligger i stua om natta, for hun stjeler det hun kommer over og leter i vesker, poser og bagger etter alt som er godt. Så vi måtte begynne med å legge unna absolutt alt og av og til måtte hun i bur. Sjokolade og godteri er det beste samt coca cola, spesielt colabokser. Det har det vært siden hun var 3 måneder gammel og for første gang stjal et colaglass med cola i og en svær pose med løsvekt godteri. Men søpla er ganske så fristende den òg!

Jeg ble ganske så overrasket når jeg oppdaget det at denne stjelingen bare skjedde hjemme på Flatåsen og ikke her hvor vi bor nå. Her har jeg kunne hatt godteri, matrester og all slags fristerier uten at hun så mye som har snust på det. Jeg synes det hele var ganske snodig og interessant og har vel egentlig fortalt om det til alle.

På mandagen var jeg, Kira og resten av dyrene hjemme hos foreldrene mine. I løpet av dagen måtte Kira være hjemme alene i noen timer og hadde da selvsagt funnet to konfektesker hun kunne kose seg med. Papir overalt, ingen sjokolade igjen og en stk hund som var dårlig i magen. Jeg reiste hjem med en hund som var dårlig magen på grunn av sjokolade og en hund som var dårlig i magen fordi hun hadde overspist seg på våtfôr. Ikke noe av dette så uvanlig, men på tirsdagen mens jeg var på jobb hadde Kira tatt med seg sin dårlige uvane hit og rotet både i søpla og spist en pose med Nonstop. Så gjenstår det vel å se om dette var en engangshendelse eller om jeg må begynne å vokte meg for tyven her også.


Slik kan det se ut etter at Kira har hatt en rolig raid. Dette bildet er tatt i jula 2010.

Nomi og kaninene

17. januar 2011 | Postet av Stine in Bilde | Hund | Kanin - (0 Kommentarer)

Nomi har alltid vært veldig interessert og fascinert av kaninene og vil bli deres beste venn, i dag inviterte hun seg selv på besøk og klarte å presse seg inn i buret sammen med de. Kaninene må ha satt pris på besøket for de begynte å lukte og vaske på hverandre. Disse to MMS-bildene fikk jeg av mamma:

Steinkjer-tur

16. januar 2011 | Postet av Stine in Ferie/besøk/pass | Hund - (0 Kommentarer)

Litt sånn halvsponant ble det avtalt at jeg og Kira skulle komme å besøke Marie og Tarik i Steinkjer/Inderøy denne helga. Vi hadde jo snakket om det høsten året før, men av ulike grunner ble det aldri noe av. Men så fikk jeg sånn snev av lysten til å være sosial og jeg har jo alltid ønsket å sett hvordan Marie bor og har det, så jeg spurte om hun ville ha besøk en helg det passet og plutselig satt jeg på toget til Steinkjer.

Etter jobb på fredag kom pappa innom for å hente alle dyrene og for å kjøre meg og Kira til togstasjonen og i ni-tiden på kvelden var jeg fremme. Marie hentet meg på togstasjonen og før vi dro hjem til henne dro vi å handlet mat og godterier. Kvelden ble tilbragte foran tv-skjermen hvor vi slappet av og pratet. Samtidig som jeg måtte lære Kira og oppføre seg, for hun var ikke spesielt begeistret for Tarik. Ikke vet jeg helt hvorfor og jeg gidder ikke å gruble meg ihjel på det – lengre, men jeg jeg så at hun var litt vel bysk mot han når han viste veldig interesse for bakparten hennes. Kira har etterhvert som hun har blitt eldre, vært veldig klar på hva hun synes om hannhunder som er mer opptatt av baken hennes enn noe annet og blitt veldig flink til å si ifra når de prøver seg på ting de ikke skal. Som f.eks riing. Jeg synes det er en flott egenskap at hunder varsler og sier ifra, men alt med måte selvsagt. Det skal ikke bekke over til å bli en uting heller, og jeg følte at det var det jeg måtte passe på i helga i forhold til Tarik.

Etterhvert som tida gikk roet ting seg ned og begge fant etterhvert sin plass. Men jeg merker at jeg blir mer og mer interessert i hundespråk og hvordan flokker fungerer og slikt, det er ganske så interessant å se hunder i samspill med hverandre. Det må da finnes kurs eller noe som om det som jeg kan ha meg i vei på, eller i alle fall finne meg en god bok om det. Noen som har noe de anbefalinger om temaet?

Lørdagen var vel egentlig like sløv, i alle fall for min del som var en dårlig gjest som sov langt ut på dagen, men vi fikk da kommet oss ut på en liten tur før vi dro inn til Steinkjer og spiste nydelig kinamat. Der fikk jeg også sett hvor Marie går på skole og hun viste meg den fantastiske, nydelige kirka deres som sto plassert midt i sentrum og fortalte meg noen gøyale fakta om den, hehe Wink Det ble nok en sen lørdagskveld tv-titting og prating, samt at Marie viste meg hvordan jeg skal lære Kira å holde ting.

Det ble også nok en sen søndagsmorgen for min del (jeg er visst en dårlig gjest med godt sovehjerte), og senere på ettermiddagen tok jeg toget hjem hvor jeg dro hjem på Flatåsen til mamma og pappa og feiret pappas bursdag 🙂

Nå har jeg i alle fall besøkt Marie, sett hvordan hun bor og blitt litt kjent med nabolaget hennes, så nå er det vel bare rett og rimelig å invitere hun på besøk til meg slik at hun kan se hvordan jeg bor og bli litt kjent med mitt nabolag også :p Smile

Olga viste meg fingeren!

11. januar 2011 | Postet av Stine in Bilde | Minigris - (0 Kommentarer)

I dag tror jeg Olga så sitt snitt til å virkelig være pøbel og vise meg en ting eller to. For da jeg sto i dusjen tidligere i dag klarte Olga på et mystisk vis å åpne baderomsdøra, noe hun aldri har gjort eller prøvd på før, og rett etterpå gikk hun rett til baggen min, som hun ikke har rørt på flere uker, og stjal det som kunne stjeles. Jeg hørte henne og skjønte at hun gjorde noe galt, men hadde ikke mulighet til å stoppe henne og det virker det som at hun visste. Jeg er sikker på at hun sa «ædda, bædda» før hun viste meg fingeren i det hun stjal. Jeg er tre tyggispakker fattigere og både Olga og leiligheten luktet kraftig mint i en stund etterpå.

Bloglovin

10. januar 2011 | Postet av Stine in Ukategorisert - (0 Kommentarer)

Hmm! Jeg skjønner meg ikke på Bloglovin. Til min store overraskelse fant jeg ut at bloggen min plutselig kunne bli funnet på Bloglovin, noe den ikke har blitt før, men det er bare et og annet innlegg som vises innpå der og når jeg trykker på for å lese det innlegget kommer det bare opp feilmelding. Jeg skjønner ingenting jeg.

Ikke at det betyr så veldig mye for meg, men når først bloggen min skulle havne på Bloglovin hadde det jo vært moro at innleggene mine også ble funnet og de få som blir det ikke får opp feilmelding

Vel, kall dette innlegget en Bloglovin-test.