Hjemmeside     Kennel Nalani          

Valpene 18 dager

6. mars 2013 | Postet av Stine in Avl og oppdrett | Bilde | Hund - (0 Kommentarer)

I dag er valpene 18 dager og de har forandret og utviklet seg en hel del på de dagene. Dessverre har ikke jeg vært flink til å ta bilder av valpene fra de begynte å åpne øynene sine av den enkle grunn at jeg ikke fikk til å ta noen gode bilder uten blits, og valper med nyåpne øyner skal ikke bli utsatt for blits (eller sterkt, direkte lys) etter det jeg har hørt.

Men i dag jukset jeg big time og jeg håper det ikke får negative konsekvenser for valpene sin del. Jeg skyndte meg å ta et hodebilde av alle valpene med blits. Vil tro at ettersom blitsen går rett i taket eller noe bakover og ikke rett på valpene og øynene deres, så er det ikke farlig? Uansett blir det flere bilder av de helga da de er tre uker gamle og skal flytte ned i stua sammen med resten av flokken og bli en del av hverdagen. Det gleder jeg meg til 🙂 Det er også sagt at fra de er tre uker gamle kan man ta bilder med blits igjen.

Ellers har alle valpene åpnet øynene sine og ørene sine. De er begynt å tisse og bæsje på egenhånd (noe som gir mer vaskejobb :P), de er begynt å gå, sitte og patte i stående stilling. Noen av valpene har begynt å leke med hverandre og noen bjeffer og knurrer til og med. Det er utrolig gøy å observere de 🙂

Jeg er like glad i de alle sammen, og finne en favoritt er ikke lett. De har begynt å få en personlighet og en kan gjette seg til hvilken valp som gjorde hva uten å se det selv. Alle spiser bra og vokser jevnt og trutt. Eller, vi har ei tispe som er mye mindre enn de andre uten at det betyr noe. Hun utvikler seg på samme måte som de andre, er viljesterk, spiser bra og og er ikke den som gir fra seg puppen. Allikevel har vi begynt å gi henne litt morsmelkserstatning de siste dagene, bare for å se om hun kommer etter de andre i vekt også. Hun har til nå fått 30ml x 2, men hun har matvett og vi øker dermed dosen til 50ml x 2. I tillegg patter hun og det like ofte som resten av kullet.

I dag var det ikke enkelt å ta bilde av valpene da de var litt vel aktive og gav meg noen grimaser istedet. Legger ut bildene av de lell, jeg 🙂

Blå hannhund

Oransje tispe

Rosa tispe


Beige tispe


Brun tispe


Grå tispe


Flere bilder av valpene kan sees på valpesiden deres 🙂