Hjemmeside     Kennel Nalani          

Småstress i hverdagen

7. november 2012 | Postet av Stine i Hverdag

Det er så typisk at alt skal skje samtidig, noe skal koste litt mer enn man først trodde og jeg skal ta helt feil av noe som gjør at det blir bare styr med ting. Blæh!

Jeg skulle egentlig hente veterinærtesten til Nomi i begynnelsen av denne uka, det glemte jeg jo helt bort. Så da fant jeg ut i dag at jeg må hente den i morgen etter jobb. Nomi må være med for de må scanne henne for å kunne skrive rett chipnummer på attesten. Da tenkte jeg at jeg i samme slenge kunne hente ut to pakker som ligger og venter på meg på Rimi’n. Så fikk jeg melding i dag om at den tredje pakken min ligger på et hentested langt unna meg klar til henting. Så kom jeg på at jeg hadde jo avtalt tur med Kjersti og Marie i morgen også. Dette ble litt mye å gjøre på ulike plasser og alt skulle gå opp med tanke på tidsskjema, så jeg spurte om Tommy ikke gadd å kjøre meg her og der. Noe han sa ja til, heldigvis! Takk for dert 🙂

Så har du det at to av pakkene jeg har bestilt måtte jeg betale moms eller toll på. Noe jeg visste før jeg bestilte de, men jeg visste ikke at det skulle bli mye som det faktisk ble. Det var en strek i regningen. Men da får jeg sjekket ut om nettsidene jeg bestilte disse to varene fra holder det de lover, nemlig at de betaler tilbake moms/tollen opp til summen av varens verdi. Det blir fortsatt en større utgift enn jeg regnet med, i alle fall inntil jeg eventuelt får tilbake de pengene.

Så var jeg på sykehuset her en dag. Jeg tok jo selvsagt ikke med frikortet for jeg tenkte at det automatisk lå inne i systemtet av en eller annen grunn. Og hvis ikke kostet det sikkert ikke mye for den timen. Neida, jeg måtte betale egenandel. Egenandelen kom på mye mer enn jeg hadde sett for meg og nok en gang en utgift jeg ikke hadde råd til. Heldigvis får jeg tilbake de pengene ettersom jeg har frikort, bare håper jeg får de fort.

Dama bak skranken sa det skjedde automatisk når betalingen var registrert. Jeg måtte dobbeltsjekke det ettersom jeg er avhengig av de pengene og ikke har råd til å gjøre flere feil. Så da sjekket jeg det opp på nettet da, på Helfo sine sider. Der kom jeg over en tekst hvor jeg forstod det sånn at man måtte sende inn regninga. Stress tenkte jeg. Heldigvis var jeg såpass lur og trippeltsjekke dette ved å ringe til de og spørre. Der fikk jeg fortalt at dette skjedde automatisk akkurat sånn som når man får frikort. Så da er det vel bare å vente til de pengene kommer inn da 🙂

Jeg bor jo rett ved den nye avlastningsveien der hvor Strindheimstunnelen blir bygd. Så leiligheten bærer preg av det ved at veggene og taket har gått opp i liminga når de har sprengt ut tunnelen. Dette skal visst eierene få igjen på forsikring, og i dag fikk jeg informasjon fra styret om at på fredag klokka ni kommer Multicom og skal filme og dokumentere skadene. Stress igjen. For jeg må jo stikke ut døra halv ti for å komme meg på jobb. Og hvis ikke de fikk dokumentert skadene fikk ikke eieren erstatningspenger eller noe, så begynte jo jeg og stresse med de. Selv om jeg ikker er ansvarlig for det sånn sett. Men jeg fikk varslet styret om at jeg må gå ut døra presis halv ti, og at de må være her og gjøre seg ferdig innen den tid. Hvis ikke kan jeg ikke den datoen. Så får vi se hva det blir til på fredagen da.

I dag var jeg på kveldsmøte gjennom jobben. Det er noe en må gjøre fra tid til annen og det går greit, selv om det ikke er favorittsysselen min. Man vil jo helst bare hjem når en er ferdig på jobb. Etter møtet gikk jeg innom butikken på vei til bussen for å kjøpte litt mat. Kjøpte brød, melk og nugatti. Jeg ble helt sjokkert når jeg betalte, de tre varene kom på 80kr!!!! Det synes jeg var et ran! At det skal koste 80kr for å overleve ved å spise helt vanlig enkel brødmat med pålegg og melk til. Jeg har ikke råd til dette, jeg! Jeg har jo sluttet og spise toast fordi ost er et pålegg for mulitmillionærer. Norge er kanskje er rikt land, men jeg er ikke rik fordetom! Stress!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *