Hjemmeside     Kennel Nalani          

Å bade Fivel – del 2

19. november 2012 | Postet av Stine i Bilde | Katt | Stell/pleie | Utstyr/fôr

Jeg har alt skrevet et innlegg om bading av Fivel, og nå har jeg tenkt å skrive enda ett. Litt mer har jeg lært siden sist, litt mer utstyr er på plass siden sist og litt andre produkter er på plass. Jeg har fortsatt mye og lære, og derfor er det greit å ha en god oppdretter i ryggen en kan spørre når det trengs og som hjelper en på vei. Og så hjelper det på at jeg synes det er gøy, selv om det er litt ugg-følelse innimellom 😉

Har badet han noen ganger mellom forrige blogginnlegg om bading og dette innlegget, blant annet til showbading som gikk ganske så bra synes jeg selv. Denne gangen blir han badet kun fordi han trengte det da pelsen var fettete og livløs. Gjorde det veldig lett og ikke så avansert som ved showbading. Sist jeg blogget om det brukte jeg kun Chris Christensen-produkter, sist gang jeg badet han var i forbindelse med utstillingen og da brukte jeg både Chris Christensen og Espree. Denne gangen benyttet jeg anledningen til å kun bruke Espree.

Siden sist har jeg også kjøpt meg stellebord (gjør jobben så mye enklere, men den sto igjen hjemme så jeg improviserte ved å bruke et campingbord 🙂


Fivel lykkelig uviten, hehe 😛


Sånn ser det ut før jeg starter og dette er det jeg brukte når jeg badet han.


Har antiskli-matte i badekaret for bedre komfort 🙂

Bruker litermål for å blande ut produktene og for å hele over Fivel. Tips tatt fra oppdretter.

Resten av prosedyren kan du lese her:

Fivel sliter heldigvis ikke med mye halefett og det kan holdes i sjakk ved å pudre med babypudder når en ser det begynner å bli litt mye. Allikevel bruker jeg alltid avfettningsmiddel før bad. Jeg bruker Groomer’s Goop og synes den fungerer som den skal på Fivel.


Påføres i tørr pels før badinga begynner og skal virke i 5-10 minutter.


Fivel venter på å få skylt ut middelet han på halen sin. Så fornøyd han da 😛

Skyller ut av avfettningsmiddelet godt før jeg jeg shamponerer med Espree Bright White Shampoo og vasker inn godt der han er hvit og på labbene hvor det er lett at det blir misfarging. Bruker da metoden med litermål som jeg skrev over her.

Igjen har jeg skylt godt ut før jeg shamponerer med Espree Rainforrest Shampoo. Nok en gang etter å ha skylt godt, påfører jeg Espree Silky Cat Conditioner. Denne gangen tok jeg litt ekstra balsam på det stedet Fivel sin pels trenger litt ekstra pleie. Når jeg er ferdig så skyller jeg, og skyller og skyller og skyller litt til så jeg er helt sikkert på at alt av shampo og balsam er ute av pelsen.

Så er tid for å tørke. Det jeg gjør da er å putte Fivel i en håndduk for å få av all det overflødige vannet. Håndduken blir veldig våt, så etterpå tar jeg en ny håndduk og håndkletørker han. Det liker han veldig godt og han ligger å maler og hjelper til.

Så er det tid for blåseren for å få han helt tørr og for å unngå bølger og krøller i pelsen hans. Blåseren bråker noe innmari, men jeg synes den er mer effektiv enn en føner og jeg slipper å tenke på om lufta er for varm eller kald. Det er ikke det beste Fivel vet, men han godtar det og han ser ut til å like det bedre enn å bli badet faktisk. Forøvrig liker Fivel å gjemme hodet sitt under arma mi mens dette pågår, noe som ikke alltid gjør det like lett å jobbe og blåse han tørr der det trengs. Denne gangen prøvde jeg å hive en liten, lett håndduk over hodet på han så han skulle få den samme feelingen. Det så ut til å funke.

Uten å gjøre en innsats for å få av uønsket pels var det dette som kom av:


Dette under badinga.


Dette under tørkinga.

Etter å ha tørket er det tid for annet pelspleieprodukter. Dette glemte jeg å ta bilder av, så det for bli en annen gang. Det jeg gjorde var å pudre halen hans lett og og smøre inn pelsen med hårolje for å beskytte pelsen og for å få en mykere pels.

Glemte å ta før og etter-bildet og litt dumt at det ble bare mobilbilder, men her er sluttresultat:

Denne prosedyren funket greit for en lett vask for å fiffe opp litt, men jeg synes resultatet ble bedre sist når jeg brukte både Espree og Chris Christensen. Så det er nok det jeg kommer til å fortsette med så lenge det ikke er et bad som må gjøres unna raskt. Kommer sikkert til å skrive om hvordan jeg gjør det og i samme slengen få med hvilke produkter og hvilket stell jeg gjør etterpå.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *