Hjemmeside     Kennel Nalani          

Kattens dag

1. desember 2012 | Postet av Stine i Bilde | Katt | Utstyr/fôr

Jeg har aldri hørt om det før, men så har jeg heller ikke vært så oppdatert katteting. Jeg vet altså ingenting om det annet at jeg hørte om det for første gang i dag ved at TAM Lade var med å arrangerte Kattens Dag ved å ha en liten utstilling av ulike katteraser og noen få tilbud på kattesand og kattefôr. Jeg var der med oppdretteren til Fivel som viste frem to av sine vakre ragdolls fra sitt eget oppdrett. De sjarmerte meg nok en gang og de sjarmerte alle som kom å så på de så det ut som 🙂 I tillegg til de to, var det også raser som persere, maine coons, orientalske katteraser, spynx og tyrkisk angora. Det så ut som Trønderkatten var med på å arrangere det også ettersom det hang et banner med logoen deres på over der kattene sto utstilt.

Litt skuffa over arrangementet og det at de ikke gjorde noe ut av det. Det sto liksom bare noen bur der med katter i som som folk kunne komme å se på og det var heller ikke de store tilbudene de hadde plakater av overalt. Mulig at det er såpass nytt dette med Kattens Dag at det kanskje blir bedre og mer rutinert de neste årene.


N*Dixie Dolls Dazzling Sparrow og N*Dixie Dolls Kitty Purry fra Dixie Dolls Ragdolls.


Fikk forøvrig med to prøveposer på Brit Care, en til Fivel og en til Polly.

Måtte også sjekke opp litt dette med Kattens Dag og hva det egentlig er for noe. Ser ut som det er noe nytt i Norge, men at det er vanlig å arrangere dette i noen andre land, Sverige blant annet. Det skal ikke forveksles med Hundens Dag eller Dyrenes Dag som visstnok arrangeres henholdvis på våren og høsten. Kattens Dag arrangeres den første helga i advent.

Kopiert informasjon om Kattens Dag fra denne Facebook-siden:
«Formålet med Kattens Dag er å heve kattens status i samfunnet.

Vi vil hjelpe til med å gi katten den status den fortjener som selskaps- og nyttedyr det faktisk er.
Et viktig aspekt i dette arbeidet er å informere om viktigheten av ID-merking, kastrering, regelmessig vaksinering og fórets betydning for kattens helse. Å öke menneskets forståelse for kattens sosiale behov og stimulering er en annen del av arbeidet.

Om du er katteelsker, interessert i katteoppdrett, eller generellt vitebegjärlig så er Kattens Dag et sted å begynne.»

Og dette er jo et kjempefint tiltak det, hvis det blir gjort ordentlig. Dessverre så jeg ingenting til dette i dag og jeg ble ikke opplyst på noen måte. Veldig synd da det trengs, men jeg velger å tro at det er fordi dette er noe nytt i Norge, i alle fall nytt i Trondheim. De som arrangerte dette på TAM Lade skal ha for at de prøvde og tok initiativ, i det minste 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *