Hjemmeside     Kennel Nalani          

Det som ikke skulle skje…

18. desember 2012 | Postet av Stine i Avl og oppdrett | Bilde | Frustrasjon og irritasjon | Hund | Hverdag | Sykdom/skade/helse

Dette skulle egentlig være et gledesfylt innlegg hvor jeg skulle skrive om planene mine fremover og hva vi egentlig har holdt på med de siste par ukene og hvor fokuset mitt har vært.

Nomi har løpetid og er på dag 15. I forrige uke var vi hos dyrlegen og tok progesteronprøve og skjedeutstryk for å finne det optimale tidspunktet for parring. I helga var jeg og pappa og selvsagt Nomi på Østlandet for å parre henne med den flotte hannhunden Gianni. Ble parring fredag og søndag og det så veldig vellykket ut og alle var veldig optimistiske 🙂

Egentlig skulle vi kjøre hjem igjen på mandagen, men det ble til at vi kjørte hjem søndagskveld istedet. Vi hadde det ikke travelt og tok hensyn til vær og føre og årstid. Jeg og pappa pratet om alt mulig, tøyset og hadde det kjekt. Pratet mye om den spennende tida fremover og snakket om navn på kommende valper.

På Tynset skjedde det som ikke skulle skje. Det var såpeglatt og til tross for lav hastighet mistet bilen festet og vi mistet kontroll over bilen. Bilen snudde seg sånn at vi fòr bortover veien med passasjersiden vendt mot kjøreretningen og vi havnet på motsatt side av veien og sklei bortover ei god stund før bilen gikk litt til rundt og vi havnet med bakparten ut i grøfta på motsatt side av veien. Der gikk bilen både høyt opp til høyre og venstre og det rister noe innmari, men heldigvis gikk ikke bilen på taket. Selv om det var nære på, og det føltes veldig sånn ut ei stund.

I det jeg skjønte at dette gikk galt var Nomi det eneste jeg tenkte på og jeg prøvde å snu meg for å… Ja, jeg vet egentlig ikke hva jeg tenke jeg skulle gjøre, men hun var i alle fall det jeg tenkte på. Jeg vet jeg prøvde å strekke hånda mi mot buret hennes for å holde igjen det eller noe sånt, men det hele gikk så fort og i det vi snudde rundt og bilen hoppet fra side til side ble jeg slengt tilbake på plass i setet mitt. Det jeg derimot så var at buret flyttet seg i bilen og Nomi fløy rundt inni der.

Da bilen endelig stoppet spurte jeg og pappa hverandre om det gikk bra, og så hoppet jeg ut av bilen og rett bort til Nomi. Det så ut til å ha gått bra med henne også, men litt satt ut de første par minuttene var hun. Etter å ha sjekket at det gikk bra med alle sammen, kom bekymringene for parringa og drektigheten. Jeg var sikker på at dette ødela alt og jeg ble skikkelig deppa. Den eneste grunnen til at vi var ute og kjørte, den eneste grunnen til at vi dro nedover til Østlandet, var for å parre Nomi og nå ser det hele ut til å ha gått rett til helvette.

Men jeg har fått beskjed om å tenke positivt, så jeg får prøve og gjøre det og tviholde på det bittelille håpet om at det kanskje blir valper allikevel 🙂

Etter utforkjørninga ringte pappa til nærmeste hjelp på Tynset og de kom og hentet oss. Dette var tolv-ett-tida på natta og ingenting var åpent så leiebil var ikke aktuelt, ei heller offentlig transport. Så ble det overnatting på Tynset, men der måtte vi krangle til oss et rom fordi vi hadde med oss hund. Akkurat der og da var de lite forståelsesfull for situasjonen vår, og de mente hunden kunne sove i bilen vi ikke hadde lengre. Heldigvis tok de til fornuft og gav oss et rom og over natte økte forståelsen deres også. Egentlig er det utsjekk klokka ti der, men vi fikk være der helt til renholderene kom for å rydde rommet og det ble jo et par timer lengre det. Noe som passet bra, for da kom hjelpen vår akkurat. En venn av familien kjørte fra Trondheim til Tynset for å hente oss og den kondemnerte bilen og på kvelden var vi endelig hjemme igjen 🙂

Jeg var til legen i dag og ble sykmeldt, da ryggen og nakken er litt stiv og vondt og gir meg en sabla vond hodepine. Ellers er det fortsatt bra med både meg, pappa og Nomi. Men veldig spent på tiden fremover og hva som skjer med Nomi og en eventuell drektighet.


Sånn stoppet bilen. Veien til venstre på bildet og en lang bakke på høyresiden. Bilen står feil vei i forhold til hvor vi kom fra.


Frontlyset på venstresiden hadde ramlet av og ble funnet i grøftekanten.


Høyresiden bak. Bildet er ikke skjevt, den siden står opp langs bakken.


Noen av delene fra bilen vi fant langs grøftekanten.

Bil
Høyre bakhjul.

Bilder av bilen dagen derpå og dagslys kan sees her:


Fronten med løsdelene oppå.


Under bilen, venstres side.


Under bilen, høyre side.


Måtte fjerne fronten som bare hang og slang for å kunne få den på hengeren, da den bare subbet i bakken.


De løse delene fra bilen.


Her ser man bedre hvor ødelagt bilen er under.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *