Hjemmeside     Kennel Nalani          

Ny kennelhostevaksine og bivirkinger

15. mars 2011 | Postet av Stine i Hund | Sykdom/skade/helse

I går var jeg hos dyrlegen for å revaksinering og helsesjekk av to hunder, en katt og en gris og måtte betale den nette sum av 2500 kr. Det koster å være kar! Men alle var friske, raske og så godt ut ifølge dyrlegen, så jeg er fornøyd 🙂

Anyway! Jeg ble opplyst om den nye kennelhostevaksinen, den som taes i nesen, og fikk informasjon om både den og dens bivirkninger og at man måtte ta hensyn til mennesker i familien som evt hadde kronisk luftveissykdommer o.l. Mange var visstnok kritiske til den nye vaksinen pga bivirkningene og valgte å ikke ta den. Dyrlegen sa også noe om at de ikke hadde fått kartlagt alle bivirkningene eller noe sånn der og ba meg om å rapportere inn om jeg opplevde noen bivirkninger på mine. Jeg hadde ingen innvendinger og valgte derfor å prøve ut vaksinen.

Jeg var jo også litt spent hvordan Nika og Kira tok det å bli sprøytet i nesa, men Kira var dyktig som alltid og var helt rolig. Nika var litt flink hun også, men holdt fast dyrlegen med forlabbene og prøvde å dytte bort henne. Heldigvis er Nika utstyrt med store nesebor i forhold til størrelsen, så det var ikke noe problem med å få sprøytet det inne

Som sagt så skulle jeg jo rappotere inn hvis jeg opplevde noe bivirkninger på hundene. Nå vet jeg ikke hva bivirkningene kan være annet enn at jeg fikk vi vite at på sånne små hunder som Nika så kunne det oppstå kennelhostesymptomer i en uke, men at det var ufarlig. Jeg har enda ikke sett noe på Nika som er unormalt, men Kira ble kjempedårlig i magen etter at vi hadde vært hos dyrlegen og holdt det gående i et døgn.

Et par timer etter at vi var hos dyrlegen måtte Kira akutt på do og det som kom var bare rennende. Hun hadde til å med bæsjet inne mens jeg var på jobb, og når Kira gjør ifra seg inne så er det krise altså før det gjør hun aldri. Heldigvis hadde jeg kort dag i går, for hele resten av den dagen måtte vi ut sånn ca annenhver time og alt som kom var flytende. Så istedet for å ta med bæsjeposer, måtte jeg ta med bøtte med vann for å hele over og skylle det vekk.

Natt til i dag var ikke bedre, for igjen så måtte vi ut ca annenhver time og igjen var det kun flytende som kom og igjen måtte jeg ta med bøtte med vann og skylle, men denne gangen var jeg trøtt og sliten og bare ville sove. Heldigvis bedret det seg utover dagen i dag og jeg fikk til å plukke opp det meste. Nå er det også lenge siden Kira har måtte ut, så det ser ut til at det begynner å stabilisere seg inni magen til Kira.

Det kan bare være tilfeldigheter og andre ting som forårsaket det som jeg ikke har fått med meg, men hun har aldri vært SÅ dårlig SÅ lenge, så jeg kommer til å rapportere inn dette som en bivirkning, så får jeg heller høre hva dyrlegen sier om det.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *